Alt materiale på denne hjemmeside tilfører Teatret Gorgerne. Copyright 2015

HANDLINGEN

1. AKT

Ren McCormack, en almindelig teenager fra Chicago, må fortælle sine venner, at denne aften bliver hans sidste i storbyen. Rens far har forladt dem, og Ren og hans mor Ethel er tvunget til at flytte til den lille by Bomont. Da Ren og Ethel for første gang besøger Bomonts kirke, møder de pastor Shaw Moore - en konservativ præst, der er en meget myndig figur i byen. I sin prædiken gør han det klart, at den lille by ikke er helt almindelig. Grundet en bilulykke, hvor fire unge mistede livet efter en koncert, er rockmusik og stort set alt andet, der kunne minde om ’fordækt, ung pop-kultur’ blevet bandlyst inden for bygrænsen. Præstens datter Ariel gør imidlertid oprør i det skjulte ved at kæreste rundt med den lokale ballademager Chuck Cranston - noget hendes far bestemt ikke bryder sig om.


Ren starter i skole og finder hurtigt ud af, hvordan det er at være ’den nye’. Han møder dog Willard Hewitt, en langsomt opfattende mors dreng, som vist bedst kan beskrives som en bonderøv. Ren indvier Willard i, hvordan livet og dansen var i storbyen, men kommer i problemer, da en lærer overhører dem. Willard forsvarer Ren og siger, at han er ny i byen og ikke kender reglerne. De får selskab af veninderne Rusty, Wendy Jo og Urleen, der forklarer en forvirret Ren, at dans er ulovligt i Bomont. De råder Ren til at holde lav profil.


Hjemme forsøger Ariel at tale med sin far, men må frustreret give op, da han ikke vil lytte, og hun stormer ud. Ariels mor Vi forsøger at berolige ham med, at Ariels kæresterier med Chuck vil drive over, men han affejer hende og kaster sig i stedet over forberedelsen af sin næste prædiken.

På den lokale burgerbar ’The Burger Blast’ samles Ariel, Rusty og veninderne efter skole. Ren er blevet tjener på burgerbaren, og iført rulleskøjter tager han imod Ariels flirtende bestilling. Willard advarer Ren om ikke at gøre mere ud af det på grund af Ariels kæreste, men Ren tager sig ikke af det og udspørger i stedet Willard om hans forhold til den hurtigtsnakkende Rusty. Willard synes godt om Rusty, men han bliver forvirret over det vandfald af ord, der altid vælter ud af hende. Mens de snakker, kommer Chuck til. Han er vred og det går ud over Ariel, så Ren og Willard kommer hende til undsætning. Taknemmelig tager Ariel Ren med til sit hemmelige sted under togskinnerne, hvor hun fortæller ham, at også hun er træt af den lille by. Hvad de ikke ved er, at Chuck så dem gå afsted sammen.

Ren følger Ariel hjem og møder Pastor Moore og Vi, som bliver overraskede over at se Ariel ude, da de troede, hun var på sit værelse. Det fører til endnu et skænderi mellem far og datter, som Ren nervøst prøver at bløde op på, men han kommer i stedet til at fornærme Pastor Moore og gøre ham endnu mere vred. Da pastoren til sidst står alene med sine tanker, overvejer han forholdet mellem at være far og præst, og om han mon gør det rigtige.

Dagen efter møder Ren for sent i skole sammen med Ariel og Willard. Han er blevet overfaldet af Chuck, men læreren vil ikke høre på ham. Ren beklager sig og siger, at alle byens teenagere er så anspændte og tænker tilbage på tiden i Chicago, hvor han kunne løsne op for spændingerne ved at tage ud at danse. Og det giver ham en ide: De burde holde en fest! Det ville være den perfekte måde at få løst op for konflikterne på, og samtidig ville det sende et stærkt signal til Pastor Moore og byrådet. Ren overbeviser de studerende, men da Pastor Moore får nys om det, sætter han alle sejl til for at få det til at mislykkes. Han alene er jo den ansvarlige for forbuddet til at starte med.

2. AKT

Ren, Ariel, Willard og Rusty er taget ud at danse i nabobyen, hvor et countryband spiller. Rusty prøver flere gange at få Willard til at danse, men han undviger og trækker Ren med i baren i stedet. Her forklarer han, at han faktisk ikke kan danse.  Ren viser Willard nogle dansetrin, og efter mange forsøg lykkes det ham til sidst at lave en fantastisk trinkombination til Rustys store overraskelse.

I mellemtiden er Chuck taget hjem til Pastor Moore. Han afslører, at Ariel er ude at danse, og da Ariel lidt efter kommer hjem og siger, at hun har læst lektier hos en veninde, fører det til et stort skænderi mellem dem, som Vi afbryder. Hun prøver at berolige Pastor Moore og siger, at hans reprimander måske ikke er helt rigtige.

Samtidig forsøger Ren, Willard og deres venner at finde en måde at præsentere ideen om en fest til byrådet på. Ariel dukker op med et blåt øje, som hun har fået af Chuck, og Ren trøster hende. Han tager hende med ud til det hemmelige sted under togskinnerne, og her afslører Ariel, at hendes bror var med i den bilulykke, der er skyld i danseforbuddet. Hun giver også Ren en bibel, hvor hun har markerede steder, som han kan bruge til at overbevise byrådet, og de opdager, at de er blevet forelskede i hinanden.

Til byrådsmødet argumenterer Ren, at dans ikke bør være forbudt, da det er nævnt i biblen, men forslaget bliver afvist. Efter mødet fortæller Ethel, at forslaget var afvist på forhånd på grund af Pastor Moore. Ren tager hjem til pastoren og forklarer ham, at han ikke bør lade sin sorg over sin søn gå ud over hele byen, og da han er gået, overvejer Pastor Moore, hvad han skal gøre.

Den næste søndag fortæller Pastor Moore hele byen, at han vil lade de unge holde festen, og alle er glade. Ren spørger Ariel, om de skal følges, og Willard inviterer Rusty og lover hende, at han nok skal danse med hende. Da alle har forladt kirken, står Pastor Moore og Vi tilbage. Han fortæller hende, hvor meget han elsker hende, og at han har fortrudt de valg, han tog efter ulykken. Til sidst deltager hele byen i den store fest.

KØB DIN BILLET PÅ BILLETLUGEN